Klar til et eventyr på din SUP?

Her er nogle top tips til at gøre din SUP-ekspedition succesfuld.

Selforsyning eller med støtte fra kajak?

Der er to måder at tackle overnatningspadling med SUP. Den minimalistiske metode, hvor du pakker alt, hvad du behøver i et par tasker og fastgør dem til dit bræt. Det er vigtigt at huske kun at pakke det mest nødvendige. Vægtfordelingen på brættet er afgørende. Denne pakningsmetode kan være begrænsende. Overvej tørret mad og måske sove ovenpå dit bræt, hvis det er oppusteligt.

Alternativet er at tage en ven med, der padler kajak. I kajakken kan I få plads til ting, der gør turen lidt mere komfortabel. På denne type tur har hver person en vandtæt taske på brættet med deres personlige udstyr, og så kan man have mad, vand og telt i kajakken.

Ikke alle SUP-brætter (eller padler) er ens.

Forskellen mellem en dagstur og en overnatningstur kan mærkes. Hvis du satser på SUP-ekspeditioner, forkæl din krop ved at investere i gode brætter og padler designet til længere ture. Stabilitet og manøvrerbarhed bliver ekstra vigtige.

Angående padler er det værd at investere i en højkvalitets padle. Billige padler har tendens til at være tungere, mens dyrere padler er lettere og mere effektive. Det rette udstyr gør oplevelsen bedre!

Myg: De kan være der – eller ej.

Vi ved alle, at myg kan være irriterende. Nogle gange er naturen næsten fri for dem, andre gange ikke. Mit råd? Vær altid forberedt. Der findes tøj designet til at holde insekter væk, og myggespray kan være en rigtig god idé at have med!

Planlæg for en god nats søvn.

Dit oppustelige SUP-bræt kan faktisk fungere som en sovemadras. Det vil ikke være så komfortabelt og skal ses som ret hardcore, men det er garanteret bedre end at sove på jorden. Slip lidt luft ud af brættet og rul soveposen ud. Hvis du prioriterer komfort, undervurder ikke værdien af en rigtig god liggeunderlag.

Det handler ikke kun om at padle.

SUP-ekspeditioner tilbyder meget mere end bare padling. Gå ikke glip af chancen for at udforske de steder, I stopper!

Det sidste råd?

Selvom du aldrig har været på en ekspedition eller padlet på en flod før, så sørg for, at du er i stand til det eventyr, du begiver dig ud på.

Flere artikler

Se alt
Sikkerhedstips når du ror kajak

Sikkerhedstips når du ror kajak

At ligge i koldt vand kan hurtigt forringe en persons kognitive evner og motorik. Man mister varme meget hurtigere i koldt vand sammenlignet med når kroppen er tør. Forskning viser, at en person, der er nedsænket i vand med en temperatur mellem 10 til 15 grader Celsius uden beskyttelsestøj, kan miste bevidstheden i løbet af bare en time.
Sæt kajakken i vandet

Sæt kajakken i vandet – enkle tricks til at komme ind og ud af en kajak

Mange er de, der er kæntret inden turen overhovedet er begyndt. Søer og hav byder på mange forskellige forhold, og den ædle kunst at sætte kajakken i vandet bør ikke undervurderes. Her giver vi dig nogle enkle tricks til at komme ind og ud af kajakken i naturen.
Klar til et eventyr på din SUP?

Klar til et eventyr på din SUP?

Her er nogle top tips til at gøre din SUP-ekspedition succesfuld.